Az én túlélési csomagom

27 éves diplomás, multinál dolgozó fiatal lány, aki programozóként van szerződve és nem 1, hanem 3 monitorja is van a nagy íróasztalán. Minden reggel egy nagy parkolóból cammog be a nagy épületkomplexum kantinjába – másképpen menza, étterem, ki minek nevezi, ahol ehetsz.

Még egy fél órát tud csalni, hogy ne kelljen beülni a gép elé. Melegszendvics meg egy tea, mert az legalább meleg így a reggeli kómás állapotban, talán segít túlélni a napot.

Telefon elő, egy kis facebook, insta, hogy sóvárogni lehessen a szerencsés és gazdag emberek élete után, amit mi hétköznapi kis emberek úgysem érhetnek el soha, mert lehet itt rohadok meg.

Igen, ez a 27 éves fiatal lány én vagyok, de kb. 50-nek érzem magam.

A cég jól fizet, meleg van, saját céges laptop, nem kell megszakadni, de azt érzem, mintha kívülről nézném magam folyamatosan.

Miért vagyok itt? Meddig fogok itt lenni? Tényleg ezt akarom?

Dehogy, kell a lóvé.

Vállalkozó akarok lenni, sok pénz kell, hogy elinduljak, kell a magas bruttó, mert a bank szóba se áll veled, ha papíron nincs elég szám.

Ok, de hogyan élem túl addig? Meg egyáltalán meddig fog tartani az az „addig”?

Érezted már ezt?

Mintha minden másodperc visszafelé haladna. Már az összes közösségi média oldalt végig görgetted oda vissza háromszor, és már minden ismerősöddel ittatok egy „gyors” kávét, és még csak délelőtt 10:00. Jézusom. Hol van még a 4 óra?

Ok, na akkor bírjuk ki valahogy.

Milyen szerencse, hogy zenét lehet hallgatni, hiszen a koncentrációban tud segíteni, mást nem zavar, szóval mehet.

Jó, de ülsz az íróasztalodnál és nem ugrálhatsz egy jobb fajta elektronikus zenére, és nem is üvöltheted a rongyosra hallgatott legújabb Halott Pénz számot. Na akkor hallgassunk valami hasznosat.

Önfejlesztés. Pfhu. Nem is tudom már miért, vagy lehet egy ismerősöm oldalán láttam, már nem emlékeszem. Nem egy buli feeling, de ahogy elindul a YouTube videó, egy kellemes, jól eső férfihanggal, azt éreztem, valaki hozzám szól. Nekem beszél.

Csak hallgatom, ahogy a szavak óriási érzéseket, kérdéseket és gondolatokat indítanak el bennem.

Teljesítmény lélektana, hét lelki törvény, tudat alatti erőforrások, vegyük kezünkbe a sorsunkat, csupa olyan mondatok, amik úgy hasítottak belém, hogy valószínű úgy nézhettem ki kívülről, mint egy bamba kisgyerek, aki nézi az apja színes, villogó mobilját.

Van, ami 15 perces de van amelyik 30, nem éreztem. Csak ment egymás után a videó, amit észre sem vettem, mert összefolytak a videók, és azt vettem észre, hogy elkezdenek pakolni a többiek. Basszus, eltelt a munkaidőm úgy, hogy semmit nem csináltam, csak meghallgattam 26 videót.

Őszintén, egyébként nem hatott meg, mert úgy éreztem magam, mint egy iPhone, amikor 1%-on felteszik egy gyorstöltőre. Annyira fel voltam dobódva, hogy alig vártam, hogy másnap jöjjek dolgozni, mert lesz megint 8 órám kb, hogy meghallgasam újra. Igen, rongyosra hallgattam, és mégis minden egyes újra hallgatás olyan volt, mintha először hallanám. Mintha egy edző lenne mögöttem, aki arra buzdít, hogy: „Gyerünk, képes vagy még többre!”. Ok most már mondjam el, mi volt ez a videó sorozat ugye? 😀

Ez Brian Tracy Főnix szeminárium című lejátszási listája.

Brian Tracy kanadai-amerikai motivációs előadó és önfejlesztő szerző. Több, mint nyolcvan könyv szerzője, amelyeket több tucat nyelvre fordítottak le.
(Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Tracy)

Tanít a vezetésről, eladásról, az önbecsülésről, a célokról, stratégiáról, a kreativitásról és a sikerpszichológiáról.

Igazából nem is jöhetett volna jobbkor.

Amikor már azt érzed, hogy egy romhalmaz az életed, dolgozol, mint egy gép, és mégsem tartasz sehol, jaa és élj túl.

Hát nekem ez volt a túlélési csomagom, ami segített a gödörből kinézni, és lehetőséget keresni, hogy kimásszak belőle.

Ha úgy érzed, a mindennapjaidat túl kell élni, és lelkileg elvagy már fáradva, akkor szeretettel ajánlom, hátha téged is megindít, és neked is ez lesz a túlélési csomagod!

Brian Tracy – Főnix Szeminárium YouTube link:
https://youtube.com/playlist?list=PLV2FlMovdAPIPfDjHVGiGKZlwupVbGdyW

Örülnék, ha megosztanád a gondolataidat vagy kommentben, vagy csak nekem privátban megírva, ha meghallgattál akár egyet is, és jól esett.

Ölellek,
Maris

 

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álomharcos mentor

Hagyj egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a posztjaim is érdekelhetnek

Üzenet a jövőből

Üzenet a jövőből  2024 december 31-e van. Idén is rengeteg tervem volt, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem tudom miért. Rengeteget olvastam, eljártam

Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás… Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem. Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen

Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen? Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos? Miért normális az, hogy a szülők

[Díjmentes PDF Letöltés]

Hatékony célkitűzés a gyakorlatban E-book

Megtanítalak úgy célokat kitűzni, hogy azok meg is valósuljanak…