Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás…

Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem.

Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen ez bármit is) gyűlt össze, hogy kapcsolódjon, ismerkedjen és kapjon valami értéket, amit haza vihet.

De aztán jött a bumm. Mármint számomra.

Egy dolgot ragadnék ki most, mert különben egy kisebb regény első oldala lehetne ez az írás.

Ezeknek a nőknek a többsége, olyan elvárásokban él, amik szinte megfojtják és ránézésre azt gondolnád, hogy az ő élete biztos, hogy rendben van.

Ültem ott, és megdöbbenve hallgattam, hogy ez most komoly?

„Edző akarok lenni, de a szüleim mindig is azt akarták, hogy jogász legyek, pedig utálom. 10 éve ezt csinálom, és belefáradtam, de mi van, ha a szüleim ezen kikészülnek, ezt nem hagyhatom. Viszont az edzések, a másokkal való csapatmunka a szívem csücske és érzem, hogy ebben tudnék boldog lenni. De nyilván inkább eljárok néha edzeni, nehogy kiröhögjenek, hogy mit képzelek magamról, én, mint holmi edző… meg amúgy is, állandóan elegánsnak kell lennem a munkám miatt, nem engedhetem meg magamnak, hogy melegítőbe lássanak…”

és hasonló mix-ek, amik úgy hatottak rám, hogy elszégyelltem magam, amiért én boldog vagyok és azt csinálom, amit szeretek…B@szki…de ez most tökmindegy.

…amúgy, mi is az az ELVÁRÁS? 3 jelentést találtam:

forrás: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Elv%C3%A1r%C3%A1s

elvárás (főnév)

  1. Feltételezett jövő; elképzelés az események kívánt alakulásáról, ami ténylegesen megvalósulva örömet, sikert okoz, elmaradva pedig veszteségérzést.
  2. Biztosnak tekintett igény, amelyre úgy számít az illető, mintha természetes, magától értődő lenne.
  3. Megkövetelt viselkedés, amelynek a nem teljesítése bajt eredményez.)

Szóval, feltételezett jövőre koncentrálunk folyamatosan…Mi van ha? Mi lenne, ha? Mi lesz ha?

Vagy épp abban az értelemben, hogy valaki vagy valami MEGKÖVETEL tőlem valamit, különben baj lesz. Szóval igazából más miatt teszek valamit??

Igazából egyik sem az adott személyről szól és nem is biztos, hogy megtörténik, mégis rengeteg ember gyötrődik ebben a kényszerűségben, hogy meg kell felelnie, kinek?

Őszintén kérdezem, és válaszolj, kinek kell megfelelned? És a hozzá tartozó jackpot kérdés, miért?

Miért engeded meg magadnak, hogy ne feltétel nélküli boldogságban élj, és engeded inkább, hogy valaki más döntse el mit kell tenned – ha egyáltalán ez a valaki létezik és nem csak a feltételezett külső környezetről van szó ugye, ami meg tudjuk, hogy általában a gondolataink szüleménye.

Nem mersz felvenni egy kicsit merészebb kivágású, nőies blúzt, mert akkor kiteszed, ami van és kelletted magad?

Nem veszel meg magadnak egy drága cipőt, mert akkor biztos megszólnak, hogy a családod elől veszed el a kenyérre valót?

Nem teszel fel magadról olyan képet, amin nem vagy 200%-os, mert akkor biztos azt fogják gondolni, hogy csúnya vagy és nem vagy tökéletes?

Nem mered megmondani a szomszédnak, hogy ne jöjjön át órákon át mesélni a baját, mert nem akarsz bunkó lenni?

és biztos te is tudnál írni még vagy 100 ilyen mondatot, de a lényeg az, hogy ezekkel a megvonásokkal, kinek akarsz jót tenni?

Vagy inkább, mikor akarsz magadnak jót tenni? Mikor akarod végre szeretni magad? Mikor jön el az idő, hogy a saját életedet éld? Mikor leszel te az első helyen a saját életedben, és ez nem arról szól, hogy legyél önző, irigy szemétláda. Ez szimplán arról szól, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha nem azt csinálod, amit Te szeretnél. A TE életed a tiéd, és tudom, hogy jó ember vagy, aki megérdemli, hogy úgy éljen ahogy szeretne.

És még egy titok!

Amikor elkezded a saját életedet élni, felszabadultan és boldogan, megfogod látni, hogy az emberek körülötted egyre jobban fogják érezni magukat, „valamiért” egy olyan személy leszel, akivel jó együtt tölteni az időt.

És aki igazán jól fogja érezni magát, az te, saját magaddal!

Vagyis szerintem! 😊

 

Ha segítség kell hozzá, gyere el egy konzultációra hozzám.

Itt tudsz időpontot foglalni, díjmentesen:
https://www.radnotimaria.hu/idopont/

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álomharcos mentor

Hagyj egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a posztjaim is érdekelhetnek

Üzenet a jövőből

Üzenet a jövőből  2024 december 31-e van. Idén is rengeteg tervem volt, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem tudom miért. Rengeteget olvastam, eljártam

Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás… Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem. Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen

Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen? Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos? Miért normális az, hogy a szülők

[Díjmentes PDF Letöltés]

Hatékony célkitűzés a gyakorlatban E-book

Megtanítalak úgy célokat kitűzni, hogy azok meg is valósuljanak…