Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen?

Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos?

Miért normális az, hogy a szülők többsége túlsúlyos, vagy túlságosan elhízott?

Miért normális az, hogy chipset vesz a szülő a gyereknek 600 forintért?

Miért normális az, hogy egy sporteseményen nem számít mit eszik vagy iszik a gyermek?

 

16 évet versenytáncoltam, kb 11 éve hagytam abba, és megdöbbenve láttam mi van 2022-ben egy táncversenyen.

Nem vagyok élet ellenes, én is nagy ritkán iszok egy colát, vagy eszek chipset, a probléma nem itt van.

Amikor arról beszélünk a mindennapokban, hogy ki egészséges ki nem, valójában tudjuk, hogy miről beszélünk?

Attól, hogy valaki éppen nem beteg, nem jelenti azt, hogy egészséges. Ez az összefüggés már évtizedek óta megbukott.

Tudjuk jól, hogy a legtöbb betegségnek idő kell mire kialakul, és amikor már valaki BETEGNEK ÉRZI magát, tudatosan, fejben, azt egy hosszú folyamat előzte meg a szervezetében, amikor még azt GONDOLTA, hogy egészséges.

Miért hiszed azt, hogy a tested egy gép, és csak használnod kell?

Miért hiszed azt, hogy a testedet nem kell minőségben tartani?

Várjunk, ez most mit is jelent?

Nem vagyok biológus, de azt azért tudom, hogy nem keményítőből, színezékből, tartósítószerekből és egyéb mesterségesen létrehozott anyagból áll a testünk. Melyik lehet fontosabb a tested működéséhez? A friss lédús gyümölcs, zöldség, tengeri halak, füstölt és érlelt húsok vagy a chips, az agyonfőzött paprikás krumpli, vagy a félkészre sütött lasagne, amit csak bekell tenni a mikróba?

Nyilván a választ te is tudod, ha szerinted a félkészre sütött lasagne ugyanolyan tápláló, mint a füstölt lazac, akkor nyugodtan zárd be ezt az ablakot, más univerzumban létezünk.

Ha maradtál, akkor te is tudod, hogy az vagy amit megeszel, vagyis, egy ideje már ez sem igaz, hiszen a felgyorsult civilizáció és a feldolgozott élelmiszerek uralma, segített abban, hogy az emberek felszívódása óriási mértékben romoljon. Ma már az vagy, amit meg tudsz emészteni.

Ezért égetően fontos, hogy nézd meg mit eszel, és igen, a te felelősséged, hogy a tömeghez tartozva beállsz a sorba és pajzsmirigy, vérnyomás, emésztőrendszeri vagy daganatos beteg leszel, vagy a felelősséget vállalsz, hogy megadod a testednek amire szüksége van és kiegészíted minőséggel a táplálkozásod, nem csak mennyiséget viszel be.

Úgyhogy, kezdd elhinni, amit látsz, hogy a húsos tini nem cuki, és a kövér felnőtt nem menő. És itt nem arról van szó, hogy esztétikus látvány-e vagy sem, hanem arról, hogy meddig akarsz élni, akarsz-e gyógyszerektől mentesen élni, akarsz-e orvosról orvosra járni, vérvételekre járni, folyamatos tüneti fájdalmak nélkül élni, vagy épp el akarsz e kerülni, egy gyors stroke-ot, ami nem kopogtat.

Túl nyers vagyok? Szerintem nem eléggé.

Nem hozok statisztikákat, mert felesleges.

Azt akarom, hogy nézz szét magad körül, hogy mennyi túlsúlyos van, mennyi beteg, akinek panasza van, mennyi bajod van esetleg neked?

Ez nem a véletlen műve, és ezt nem kell elfogadni, csak kikell húzni a fejet a homokból és megnézni, mit tudok tenni magamért? Mert az egészséged megtartásáért, te vagy a felelős.

Sajnos engem 3 évvel ezelőtt figyelmeztetett az élet, és megpofozott, hogy vagy összeszedem magam, vagy szépen csendben kinyír.

Kerestem és találtam megoldást, vállaltam a felelősséget, hogy az én testem, az én döntéseim eredménye. Könnyű volt? Nem. Pénzbe, energiába és időbe került? Igen. Megérte? Jól alszom, energikus vagyok, gyorsan pörög az agyam, jó az anyagcserém, nincs semmilyen panaszom, jók a szűrővizsgálati eredményeim, jól érzem magam a testemben, tetszem magamnak, jó a hangulatom és aktív vagyok. Azt hiszem, megérte.

Te hogy vagy?

Ha szükséged van neked is megoldásra, hogy végre jól legyél, vedd fel velem a kapcsolatot!

Facebookom: Radnóti Mária

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álomharcos mentor

Hagyj egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a posztjaim is érdekelhetnek

Üzenet a jövőből

Üzenet a jövőből  2024 december 31-e van. Idén is rengeteg tervem volt, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem tudom miért. Rengeteget olvastam, eljártam

Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás… Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem. Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen

Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen? Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos? Miért normális az, hogy a szülők

[Díjmentes PDF Letöltés]

Hatékony célkitűzés a gyakorlatban E-book

Megtanítalak úgy célokat kitűzni, hogy azok meg is valósuljanak…