RESTART – kezdd újra ha kell

Általában az újrakezdés szó negatív hangvételű. Kinek van kedve valamit újra kezdeni?

Pedig lehet, hogy néha nagyon is erre van szükségünk.

3 éve dolgozom networkerként (tudod, ez az MLM dolog, csak ez az etikus fajta, amiben nem gázolsz át embereken és még pénzt is keresel 😀 ) és rengeteg dolgot tanultam már.

Tanulok magamról folyamatosan, tanulok az emberekről, tanulok a csapatmunkáról, és jelenleg vezető pozícióban vagyok, amihez szükség volt más skillekre is, ahhoz képest, mint amikor elkezdtem ezt az iparágat.

Mindennek van egy íve, ahogy én látom.

Anno kezdőként csak magamra kellett figyelni, megtanulni munkafolyamatokat, magamnak dolgozni és tanulni egy csomó új dolgot, hogy hogyan lehetnék értékesebb, hogyan tudom jobban megértetni magam, vagy hogyan lehetek jobb értékesítő*. (*Direkt az értékesítő szót, és nem az eladás szót használtam, a kettő teljesen más értelemben használandó).

Ez a tanulási vágy és folyamatos fejlődés vezetett ahhoz, hogy elkezdtem tudni emberekkel együtt dolgozni. Na itt jött az új világ.

Nem tudom dolgoztál e már csapatban?
És dolgoztál már olyan csapatban, ahol jót akarnak neked, és nem muszáj kapcsolatok, vagy kétszínű érdekkapcsolatok miatt kellett emberekkel együtt dolgoznod?
Dolgoztam mindkettőben.

Abban egyet érthetünk remélem, hogy a második sokkal jobb, amikor közös cél érdekében, egymást támogatva, segítve, összefogva dolgoztok és VALÓBAN érdekel, mi van a másikkal.

Viszont itt már nem rólad van szó, itt már egy csapat tagja vagy, aki része egy egésznek, és együtt tudtok többet és nagyobbat létrehozni. Így hát a megszokott kis világomból kilépve, elkezdtem a csapattal dolgozni, egyre nagyobb figyelmet adni nekik és sokszor többet is adni, mint kellett volna. De hát ezt is megkell tanulni, hogy a megfelelő csere legyen 😊

Szóval elértem valahova, ami egy cél volt, de mégis azt éreztem egyhelyben vagyok, nem haladok sehova, és főleg nem olyan tempóban, ahogy akartam.

Biztos nem véletlen, de 2021. novembere óta együtt dolgozom egy nagyon elismert és sikeres üzleti coach-csal, és az első konzultációnkon megtaláltuk a bajt. Hihetetlen volt, hogy egy külsős ember kellett hozzá, de hát nem véletlen profi a szakmájában. 😊

Tudod, mi volt a probléma? Hogy nem azt csinálom, amit kellene. Ok, ez így elég nyers, de hogy jobban megértést adjak, hátha nálad is felgyúl az a bizonyos lámpa, picit kifejtem.

Sikeres lettem egy bizonyos szintig, egy bizonyos munkával, amit elkezdtem megváltoztatni, módosítani, és már nem azt csinálom, amit akkor. Egyenes következtetés, hogy az eredmény sem lesz az, amit várok, hiszen már nem azt a sikerhez vezető tevékenységet csinálom.

Annyira egyszerű, de mégis mennyire összetett.

Úgyhogy, megnyomtam a restart gombot magamon, és elkezdtem úgy működni, mintha mindent újra kezdtem volna, mintha megint egyedül lennék (persze ez nem igaz, mert az a több száz ember a struktúrámban ott van), DE már sokkal több tapasztalattal, gyakorlattal és tudással, és WÁÓ.

Hirtelen elindult megint minden felfelé. A hozzáállásom, az attitűdöm, az eredmények mind elkezdtek jönni.

És egy nagy felismerés volt ez számomra, hogy miért is látjuk az újra kezdést negatívnak?

Miért úgy fogjuk fel, mint egy problémát, amikor valamit újra kell kezdenünk?

Merjünk újra kezdeni bármit, hiszen sokkal okosabbak és tapasztaltabbak leszünk már, és néha szükség van újrakezdéshez, hogy rájöjjünk, nem kell mindig túlbonyolítani dolgokat, egyszerűen csak menjünk vissza az alapokhoz, és nézzük meg, mit tudunk sokkal jobban csinálni, sokkal több információval a zsebünkben.

Hajrá RESTART!

Merj újra kezdeni, és használd ki, hogy már jártál ott! 😊

 

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álomharcos mentor

Hagyj egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a posztjaim is érdekelhetnek

Üzenet a jövőből

Üzenet a jövőből  2024 december 31-e van. Idén is rengeteg tervem volt, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem tudom miért. Rengeteget olvastam, eljártam

Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás… Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem. Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen

Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen? Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos? Miért normális az, hogy a szülők

[Díjmentes PDF Letöltés]

Hatékony célkitűzés a gyakorlatban E-book

Megtanítalak úgy célokat kitűzni, hogy azok meg is valósuljanak…