5 tipp, hogy jobban érezd magad másokkal

5 tipp, hogy jobban érezd magad másokkal

2022-vel kapcsolatban nagyon sok helyen hallottam vagy olvastam azt, hogy meghatározó lesz saját életünkre, hogy kivel töltünk akár csak 5 percet is.

Személy szerint azt gondolom, hogy ez mindig is fontos volt és valóban egyre fontosabb, hogy szellemileg, gondolkodásmódban azonos szinten legyünk a körülöttünk lévőkkel, különben valaki rossz irányba fog elindulni, vagy akár elkezd visszafejlődni, veszekedések lesznek és egyszerűen elfog távolodni a két ember, legyen az bármilyen kapcsolat.

Az elmúlt 3 évben nagyon nagy figyelmet fordítottam erre én is. Először csak annyit tudtam, hogy nem akarok olyan emberrel egy légtérben lenni, akivel sz@rul érzem magam. Kész. Ezt szerintem nem kell(ene) túl magyarázni, de mégis azt látom, nagyon sok ember engedi meg másnak, hogy hatással legyen rájuk, de nem építőleg, és ez nem jó. Miért kellene valakit elviselnem, ha bánt vagy épp lenéz, belém köt vagy szimplán a szőr is feláll a hátamon tőle…

Hoztam pár tippet, hogy mit vegyél észre, és mit tegyél, ha jobban akarod érezni magad az emberek társaságában.

1. Ne hagyd cukin elnyomni magad.

Mit is jelent ez?

Általában, ha valaki azt mondja, „hülye vagy, ne szólj bele” az ember megérti. Nem esik jól, de érti. Ezt is lehet és kell is kezelni, de van egy rosszabb változat, amikor valaki kedvesen azt mondja, hogy „Hááát, van hozzá érzéked, de elég sokat kell még gyakorolnod, hogy valamikor kiállításod legyen, tudod annyi feltörekvő művész van már”, „igen-igen, tényleg szép ez a ruha, amit terveztél, de tényleg azt gondolod valaki viselné is? Tudod, rengeteg divattervező van már! Elég nagy a konkurencia.”

Ezekre mondjuk, hogy milyen kedves barát, hogy figyelmeztet, hogy reálisan segít gondolkodni.

De valójában, ők azok, akik lelkileg pillanatok alatt a földbe döngöl, nem akarja, hogy sikeres legyél, nem akarja, hogy több legyél nála.

Az ilyen embernek vedd észre a szavait, és ne engedd be a gondolataidba. Mosolyogj, és mondd neki, hogy köszönöm a véleményed, én azért megpróbálom.

Egy barát soha nem fog degradálni, vagy elnyomni. Bármilyen célodat is meséled el neki, támogatni fog, még ha nem is hiszi el, hogy lehetséges, nem fogja megölni az álmaidat.

2. Hallgass a megérzéseidre.

Lehet nem tudod megfogalmazni miért, de egyszerűen van egy olyan megérzésed, ami nem jó, nem kellemes. Nem is tudod milyen érzés, de arra jobban vársz, hogy vége legyen a beszélgetésnek vele, mint hogy átbeszélgesd vele az egész napot. Ugye?

Ne akarj mindenkit elfogadni, és ne érezd rosszul magad, ha valaki nem a te embered.

Tiszteld magad annyira, hogy nem erőlteted a felszínes beszélgetéseket és kapcsolódásokat.

Természetesen vannak élethelyzetek, amikor ezt nem tudod kikerülni, de tudd, hogy ez normális, és ne érezd magad rosszul, ha így érzel. Jogodban áll nem kommunikálni, ha számodra az a jó. Ha ezt nem érti meg, akkor főleg nem kell vele kapcsolatban maradnod. „Köszönöm, de nem érdekel a téma”!   

     3. Érdeklődj a számodra sikeres emberek felől, hogy tanulhass tőlük.

Tudom, hogy ha valaki sikeres, vagy elér valamilyen eredményt, lesznek szurkolói és ellen szurkolói. Hidd el, szurkolóként sokkal több jót teszel magadnak.

Egy sikeres ember rengeteget tud mesélni, hogy HOGYAN érte el azt amit elért, ebből te mind építkezni tudsz és a legtöbb sikeres ember nagyon szívesen megosztja veled a tapasztalatait.

Volt, amikor irigykedve néztem azokra akik sikeresek, mert biztos nem érdemlik meg, és valami rosszat (?) tettek, hogy sikeresek legyenek.

Aztán elkezdtem tanulni, fejlődni, olvasni sikeres emberekről, és fokozatosan kialakult bennem, hogy nekem sikeres emberek között KELL lennem, ha én is sikeres akarok lenni. Olyan emberek között, akik segítenek az embereknek, adnak másoknak, szolgálják, meghallgatják az embereket és a sikerük igazából egyfajta értékteremtés mások számára.

Ma már két kézzel keresem a lehetőséget és csillogó szemekkel figyelek, ha egy sikeres ember mesél, vagy előad.

De ehhez nekem kellett befogadónak lennem, és elfogadni, hogy tanulnom kell azoktól, akik ott tartanak már, ahová én tartok.

4. Figyelj a másikra

Kezd el meghallgatni mit mondd a másik, amikor beszél hozzád. Manapság – és nem akarok bele menni, hogy miért is van ez – eltávolodtak az emberek egymástól, pedig nem akarnak, és nem lesznek ettől boldogabbak.

Ezért, ha már csak figyelmesen meghallgatsz valakit, és őszintén kérdezed őt, akkor egy hihetetlen emberi érzés fog mindkettőtök számára energiát adni és feltölteni – ez a bizalom.

Az emberek nehezen tudnak őszintén megnyílni és a kis világukba engedni másokat, de ha találnak egy olyan embert, akiben bízhatnak, akkor hidd el, találtál egy olyan embert, akit bármikor kereshetsz, számíthatsz rá.

Lehet azt gondolod, a te problémád a legnagyobb, de amikor elkezdesz beszélgetni másokkal, kiderül, hogy sokkal több jó dolog van az életedben, mint gondolnád, és már nem is olyan lehetetlen azt a problémát megoldani.

5. A másik ember nem te vagy

Ne várd el, hogy a másik ugyanúgy gondolkodjon, mint te. Bizonyosodj meg arról, hogy ő is úgy értette, amit mondtál, mint te. Hogyan? Kérdezz vissza! Vagy épp kérdezd meg, hogy ő ezt pontosan, hogy értette? Néha egy szó is okozhat félreértést, mert azt gondoljuk, a másik is azt érti, amit te. Hatalmas változást tud hozni bármilyen emberi kapcsolatban, ha meg értjük egymást, és néha ehhez az kell, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ő is azt érti, amit én, és fordítva is.

Fogadd el azt is, hogy mindenkinek az az igaz, ami számára igaz. Fogadd el, ha ő máshogy látja, amit te, felesleges veszekedni vele, és az igazadat rá erőltetni. Lehet épp te tudsz valamit tanulni tőle, vagy szemléletfrissítést kapni, sosem tudhatod.

Talán ez az 5 pont az, ami nekem sokat segített abban, hogy a kapcsolataim és saját magammal való kapcsolatom is egyre jobb legyen. Bízom benne, 1-2 gondolat számodra is hasznos lesz.

 

Jó kapcsolatépítést kívánok neked!
Maris 🙂

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álomharcos mentor

Hagyj egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a posztjaim is érdekelhetnek

Üzenet a jövőből

Üzenet a jövőből  2024 december 31-e van. Idén is rengeteg tervem volt, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy akartam. Nem tudom miért. Rengeteget olvastam, eljártam

Ki a francnak akarsz megfelelni?

Megfelelés, elvárás… Fhu de nehéz téma ez, azt se tudom honnan kezdjem. Nemrég voltam egy rendezvényen, ahol sok csinos, ránézésre tökéletes életet élő nő (jelentsen

Miért nem hisszük el, amit látunk?

Miért normális az, hogy 12 éves kislányok colát isznak egy táncversenyen? Miért normális az, hogy minden 3. kislány túlsúlyos? Miért normális az, hogy a szülők

[Díjmentes PDF Letöltés]

Hatékony célkitűzés a gyakorlatban E-book

Megtanítalak úgy célokat kitűzni, hogy azok meg is valósuljanak…